Stovebugs, slimme gasfornuisknop

Stovebug staat voor slimme fornuisknop: een handig hulpmiddel in iedere keuken dat brand voorkomt. Vervang de bestaande draaiknoppen van een gasfornuis of elektrische kookplaat met de Stovebugknop en u wordt niet verrast door een keukenbrandje, droogkookpan of andere nare verrassing in de keuken.

Bestel hier uw stovebugs

Beschrijving

Stovebug fornuisknoppen vervangen de bestaande draaiknoppen van de meeste kooktoestellen ongeacht de energiebron. Past dus op gasfornuizen en elektrische kookplaten met draaiknoppen en werkt in combinatie met gastoestellen met vlambeveiliging en vonkontsteking.

Het werkt zo:

De Stovebug kunt u het best vergelijken met een kookwekker: u gaat koken, draait de knop om en de indicator op de  knop geeft  elke 5 minuten een herkenbaar geluidssignaal, zo weet u na vier signalen dat bijvoorbeeld de aardappelen gaar zijn. Maaltijd gereed, draai de knop en reset hem: klaar voor de volgende kooksessie.

Stovebug knoppen laten dus wetend at het gas aanstaat en dat merkt (hoort) u ook als u even niet in de keuken bent.

Uitpakken en installeren

Met het pakket worden 4 adapters meegeleverd, zodat alle fornuisknoppen vervangen kunnen worden. Elke adapter heeft een 6mm en 8mm kant: geschikt voor de meest voorkomende fornuisbevestiging. Nadat u de juiste adapter hebt gekozen (volgens de bijgeleverde instructie) zijn de knoppen in drie stappen snel te monteren.

  1. Plaats de adapter.
  2. Plak het onderste gedeelte van de Stovebug op het fornuis.
  3. Schuif de batterij erin en druk de draaiknop dicht.

Nu ‘merkt’ de slimme fornuisknop of een draaiknop is ingeschakeld of niet. Is de knop ingeschakeld en het gas nog aan? De ingebouwde LED’s op de knoppen verkleuren van groen naar oranje en uiteindelijk naar rood en er volgt een waarschuwend piepgeluid.

Zodra de knop wordt uitgedraaid stopt Stovebug en wordt er ook geen stroom meer verbruikt. Hierdoor doe je meer dan een jaar met een standaard batterijtje.

De Stovebug is uitgerust met een ultra zuinige microprocessor, een sensor die de draaibeweging detecteert, 3 LEDjes een buzzer met die geluid tot 70dB uitstoot en een reguliere knoopcel batterij (CR2032) die gewoon te koop is bij huishoudwinkel en supermarkt.

Wat kost het?

Voor twee knoppen betaalt u € 67,00, vier knoppen kosten € 98,00 en vijf €119,00