Invited smart lock

Een slim slot waarmee u de voordeur met een afstandsbediening opent. Die afstandsbediening heeft u in de vorm van een digitale sleutel, een wandschakelaar, een draadloze key pad of app met  pincode. Makkelijk te bedienen, eenvoudig te installeren op vrijwel elke bestaande deur dit Invited Smart lock, ook als u een seniorenslot heeft.

Bestel hier uw slimme slot

Beschrijving

Een slot dat u van afstand kunt openen en laten sluiten, waarvan u bepaalt wie de sleutel krijgt. Op afstand te bedienen met een afstandsbediening (tag of digitale sleutel) een app op de smartphone of een code op een keypad. Met een druk op (de knop van) de afstandsbediening of een wandschakelaar opent u de deur. Geen sleutels meer nodig, wel zo makkelijk. En als de deur dicht gaat, wordt hij automatisch vergrendelt, dus er kunnen geen ongenode gasten binnen komen.

Hoe te bevestigen

De Invited SmartLock past op elke deur met een europrofiel cilinder en bevat net als andere slimme sloten, een elektromotortje. Dat motortje krijgt een signaal van de digitale sleutel en ontgrendelt de deur. Dat is alles. Het Invited Smart Lock kan binnen een half uurtje bevestigd zijn. U kunt het zelf doen of laten doen, het werkt zo:

  1. Demonteer het oude slot
  2. Bevestig nu op dezelfde plek het nieuwe slot/

De wandschakelaar van het slimme slot bevestigt u het best u in de gang. Zo heeft u altijd uw deuropener bij de hand. En geen gezoek meer naar sleutels.

De draadloze keypad hangt u buiten bij de voordeur. Geef uw familie,  mantelzorgers of bijvoorbeeld thuiszorg ieder een code en zij kunnen van buiten af de deur openen. Mooi alternatief voor het sleutelkluisje. Via het slimme slot kunt u ook zien wie er wanneer bij u aan de deur is geweest. Is de thuiszorgsituatie opgeheven of een thuiszorgmedewerker vertrokken, u trekt de code weer in.

 

Slot met drie standen

Het slot kan in verschillende standen gezet worden: de dag en nachtstand en de klopstand. Normaal gesproken staat het slot in de dagstand. Dat wil zeggen dat de deur dicht is, maar niet op slot. In de nachtstand zit hij wel op slot. Dat moet dan wel handmatig worden ingesteld. Staat het slot in de nachtstand, dan gaat het na het openen automatisch weer terug in de nachtstand en dus op slot. Nachtstand is dus wel wat veiliger: de deur valt automatisch achter u dicht. Bij de klopstand gaat de deur open als iemand twee of drie keer op de deur klopt. Alleen te gebruiken alleen als er iemand thuis is. Wel handig als je bijvoorbeeld een feestje geeft en veel mensen verwacht, dan hoef je niet constant naar de deur te rennen.Uit veiligheidsoverwegingen is deze stand niet zomaar via de afstandsbediening in te schakelen. Op het slot, onder de afdekkingskap, zitten twee schakelaars. Eén daarvan moet worden overgehaald om deze modus mogelijk te maken. Daarnaast schakelt deze stand automatisch na vijf uur uit.

Hoe het slot te bedienen

Het gebruik van het Smart Lock is gewoon gemakkelijk: u drukt op de knop op de afstandsbediening en de deur gaat niet alleen van het slot, maar ook open. Erg handig als u bijvoorbeeld uw handen vol heeft met boodschappen.

Het instellen van de standen gebeurt met de afstandsbediening. Deze bevat slechts één knop. Om verschillende commando’s  te kunnen geven moet u door de knop verschillende malen indrukken.

  • Nachtstand inschakelen: druk de knop één keer lang (meer dan een seconde) en twee keer kort in.
  • Klopstand inschakelen: druk de knop één keer lang en drie keer kort.

Met een Home Wizard-domoticastation kunt u het slot hieraan koppelen en zijn alle opties ook vanuit de bijbehorende app te gebruiken.

Veilig

De Invited Smart Lock heeft het SKG-IKOB keurmerk voor zowel de cilinder, als het slot zelf. Daarmee is het dus ook goed voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Watt kost dit slimme slot
Invited Smart Lock 30-45 + wandschakelaar vormen  samen een slim deurslot en kosten bij elkaar €249,00. De key pad voor buiten kost € 80. Hiermee kunnen dus professionele thuiszorgmedewerkers via een code bij u binnenkomen.