Casenio Huiscentrale

 250,00

Met de Casenio huiscentrale heeft u thuis een mobiel netwerk om verschillende slimme apparaten op gebied van veiligheid, comfort, gemak en gezondheid met elkaar te verbinden en te laten communiceren. Daardoor kan Casenio ongewone situaties in huis herkennen, zoals een fornuis dat nog aan staat; een deur die nog open staat of overgelopen water en elektronische apparaten een of uit zetten. Verder herinnert Casenio u aan uw medicijnen en geeft een seintje om uw bloeddruk en suikerspiegel op gezette tijden te controleren.

Casenio kopen: vraag aan bij o.a. DomoticaMetZorg

Beschrijving

Casenio is een huiscentrale of omgevingsbediening  die een volledige woning kan aansturen. Het kan helpen bij allerlei ‘klusjes’. Bij kleine dingetjes die u af en toe vergeet en bij meer essentiële zaken. Bij het op peil houden van uw gezondheid bijvoorbeeld. Of het bewaken op van uw veiligheid en uw gemak. Deze slimme huiscentrale zorgt ervoor dat u dit alles en meer in een handomdraai regelt, want:

 • met het oog op de gezondheid kunnen zowel een bloeddrukmeter als bloedsuikermeter, weegschaal en pillendoos op deze slimme huiscentrale worden aangesloten;
 • de alarm of noodknop gekoppeld aan Casenio stelt u – in noodgevallen- altijd direct in contact met familie, buren of professionele hulpverleners. En zij ook met u! Voor u een gevoel van zekerheid en veiligheid; voor uw familie en anderen een zorg minder;
 • in het geval dat u of degene voor wie u zorgt ernstig ziek is of onrustig is door (beginnende) dementie ‘klikt’ u ook een bedsensor of multisensor aan de centrale.

Wat kost het

De basis Casenio kost ca. € 250,00 en is al naar gelang de wens en behoefte uit te breiden

Over veiligheid gesproken

 • plaats deur of raamsensoren en sluit ze aan op de huiscentrale. Er gaat direct een alarm af bij ongewenste binnendringers. Dit alarm kan in de vorm van een sms’je ook doorgezet worden naar uw buren, familie of vrienden!
 • Eveneens voor uw veiligheid (en gezondheid) kunt u een CO (koolmonoxide)-, gas, rook en watermelder aan de huiscentrale verbinden. Die melders waarschuwen respectievelijk bij rook, vuur (brand) of waterlekkage.
 • Helemaal handig is dat u zelfs een fornuisuitschakeling kunt koppelen aan de Casenio zodat het fornuis vanzelf uitgaat bij brand. Overigens doet de waterkraanafsluiter hetzelfde bij lekkage.
 • Verder kunt u aan de huiscentrale ook wandschakelaars en lampschakelaars aan verbinden zodat de lampen vanzelf aangaan (en uit) op een door u vooraf bepaald moment. Louter voor uw gemak!

Het werkt zo
Casenio voor zelfredzaamheid en zelfstandig wonen

 1. De Casenio huiscentrale werkt met een draadloos sensoren netwerk. Het is makkelijk te installeren en bedienen en u heeft er geen technische kennis voor nodig.  Er hoeven geen kabels worden aangelegd of gaten geboord: u pakt de huiscentrale uit en hij staat.
 2. Vervolgens kiest u  simpelweg de sensoren die bij uw situatie passen. Wilt u meer zekerheid en veiligheid in en rond huis? Kies dan voor een of meerdere rook, alarm of andere veiligheidsmelders. Voor alle mogelijkheden kijk hier https://casenio.nl/producten/Kijk eens wat er gebeurt als u meerdere sensoren met elkaar en de huiscentrale kunt combineren. Combineer bijvoorbeeld de bedsensor en de wandschakelaar zodat het licht automatisch aangaat wanneer u ‘s nachts naar het toilet gaat. Zodra u weer in bed ligt, gaat het licht vanzelf weer uit.
 3. Alle sensoren staan in verbinding met de huiscentrale. Dit is een soort ‘meldkamer’ waar alle informatie vanuit de sensoren terecht komt.
 4. In het gebruikersvriendelijke serviceportaal stelt u in een paar stappen in wie in welke situatie (scenario), op welk moment en op welke manier moet worden geïnformeerd. Zodra de huiscentrale een van deze situaties ‘herkent’ geeft hij meldingen in beeld en geluid (ook dit kunt u zelf naar wens instellen). In noodsituaties hoeft u niets te doen; de huiscentrale maakt ‘handsfree’ contact met een van de door u ingevoerde contactpersonen.
 5. Hier kunt u ook aangeven op welke manier u of uw contactpersonen meldingen kunnen ontvangen. Dit kan via:E-mail App (Android, IOS), SMS. Telefoon, Dashboard, Interfaces met gebruikelijke belsystemen ( zoals personenalarmen)

Het serviceportaal is uiteraard beveiligd met een door u op te geven wachtwoord. Dit wachtwoord is door een afzonderlijke bevestigingscode beschermd tegen gebruik door onbevoegden.

Casenio is er in twee uitvoeringen. Een kastje met display om in de kamer te zetten met beeldscherm (je krijgt direct de meldingen te zien) of een gesloten witte doos om in de kast te zetten (meldingen komen binnen op je smartphone).

 

 

Andere suggesties…