• Wie is bang om te vallen

  De vriendin van buuf  (83) is laatst nogal ernstig gevallen en heeft haar pols gebroken. Buuf vraagt wat zij kan doen om dat voortaan te voorkomen.

 • domotica en veiligheid

  Buurvrouw woont graag onbezorgd

  ‘Je hebt het nou steeds over Domotica maar wat kan ik daar nu eigenlijk mee’, vroeg mijn buurvrouw van 81. “Hoezo onbezorgder door het leven, gemakkelijk, veilig?”

 • tovebug monitoring gas burner for safer cooking

  Koken zonder gevaar

  “Dus enkel maar de bestaande knoppen van mijn gasfornuis vervangen, voor deze en dan kan ik veilig koken ?” reageerde een bezoekster van onze juli Expeditie-SlimThuisbijeenkomst in Enkhuizen.

 • opavandongen.nl

  Lekker blijven computeren

  Is je hele huis slim ingericht, heb je vrije tijd genoeg maar weet je niet meer goed hoe te computeren. Met OpavanDongen.nl is er nu een toegankelijk, zeer overzichtelijke, mooie en makkelijk te bedienen website.

 • stroomstoring en domotica

  Stroomstoring, en dan?

  Stroomstoring in Amsterdam, alles plat. Stel ik had een slim huis, zat ik dan nu thuis opgesloten met mijn slimme slot? In het pikkedonker met eeuwig gesloten gordijnen en een falend dwaalalarm voor mijn dementerende partner? 

 • slimme thermostaat

  Slimme thermostaat?

  Slimme thermostaten in huis regelen de temperatuur in huis én in de afzonderlijke ruimtes of kamers. Hoe dat werkt? Ze sturen op afstand de slimme radiatorknoppen aan. Of dat nu vanaf een muurscherm is of uw smartphone, net zo makkelijk.

 • Leven in een slim huis

  Josien is een vrouw van 67 en voelt zich over het algemeen gezond. Maar de laatste tijd heeft ze last van nachtelijk zweten, valt ze af en voelt ze zich doodmoe. Haar slimme huis heeft het ook in de gaten en suurt een bericht naar haar huisarts.

 • slimme wandelstok met gps, gsm, alarm en licht

  Slim wandelmaatje bedenken

  Sommige mensen noemen ’t gadgets, wij noemen het vernuftige praktische hulpmiddelen of apparaten. We vertellen er over en laten ze in de SlimoTheek zien. Maar hoe komt iemand er op zo’n slim hulpmiddel te ontwikkelen?

 • een sensor systeem monitort alles wat de bewoner doet

  Janna woont alleen

  Janna is 93 en ’t gaat niet meer zo soepel. Ze woont alleen en vergeet veel. Haar zoon, de buren, de hulp in de huishouding zijn bezorgd. Zij willen graag weten of Janna wel genoeg eet, drinkt, niet ‘gevallen is of ziek. Maar ja, hoe regel je dat?

 • woningaanpassingen voor senioren

  Is uw huis al seniorproof?

  Dertig jaar geleden schreven de buren van mijn ouders zich in voor een bejaardenhuis. Mijn ouders vonden het maar niks. Ze bleven “lekker op zichzelf wonen” en waren hun tijd vooruit. Ze waren zelfredzaam avant la lettre maar nadenken over woningaanpassingen was er nog niet bij.

 • Domotica in huis

  Domotica, wat vindt u er van?

  Slimme technologische aanpassingen in huis maken het wonen veiliger en comfortabel. Daarover geven we informatie en uitleg tijdens de Expeditie-bijeenkomsten. Bovendien kunt u er zelf die handige nieuwigheidjes zien en uitproberen. Hier alvast een voorproefje.

 • caresensus werkt met sensoren overal in huis

  Hoe werkt CareSensus

  Een systeem met overal sensoren in huis en een platform waarop alle verzamelde data tezamen komt, dat is t lifestylemonitoring. Het “leest en leert” hoe de bewoner zich  gedraagt en merkt veranderingen op zodat er vroegtijdig in gegrepen kan worden.

 • Wordt eHealth en Domotica vergoed?

  ‘Hoe zit het met de vergoeding voor eHealth of Domotica?’ Logische vraag want technologische hulpmiddelen zijn best prijzig. De overheid, ziektekostenverzekeraars en gemeentes zijn inmiddels overtuigd van het nut van technologie in en rond huis. Ze vergoeden deels slimme hulpmiddelen mits er een medische indicatie is.

 • Met GoOV zeker op pad

  De GoOV app met Buzz Buddy begeleidt ouderen of mensen met een beperking van deur tot deur. Stefan is verstandelijk gehandicapt. Hij wil  graag zelfstandig reizen dus hebben zijn ouders GoOV voor hem aangeschaft. Met de GoOV app kan Stefan zelf op pad.

 • Zelfredzaamheid in een koffer

  Thuistechnologie als dienst

  “We verkopen geen kastjes maar diensten waar mensen echt mee geholpen zijn. En technologie is daar onderdeel van.” Heldere taal van André Raanhuis, sales consultant bij Tunstall. Een bedrijf dat graag luistert naar wat hun klanten willen, waar ze mee geholpen zijn

 • Hoe werkt mobiele persoonsalarmering?

  Mobiele persoons-alarmering is er in verschillende maten en vormen: een mini-mobieltje, armband, clip of riem. De gps toont vrij nauwkeurige waar de gebruiker is en de ingebouwde gsm zorgt ervoordat je ook met de drager kunt spreken.

 • Biometrisch slot

  Sesam open u

  Slim thuis beurzen staan vol met kramen van slotenmakers want slimme sloten zijn hot. Ze zijn veilig, handig en inbraakproof en makkelijk te bedienen.De door thuiszorg gebruikte sleutelkastjes blijken een hoge mate van kraakgevoeligheid te kennen.

 • werken thuiszorginstellingen ook met technologie die u meeneemt?

  Bring your own device en dan?

  Heb je een kek persoonsalarm gekocht en wil je dat onder het mom van ‘bring your own device’ inbrengen bij je  thuiszorgorganisatie? Dan had je begin 2016 nogal wat   te regelen omdat thuiszorginstellingen nogal eenkennig bleken. Of behoudend.

 • Thuis wonen voor gevorderden

  Ellen en Hans, zijn in de zeventig. Ze willen weten hoe ze prettig, comfortabel, veilig en gezond op zichzelf kunnen blijven wonen. Nu maar ook als het later wat minder gaat. Tijdens hun zoektocht leren ze over eHealth en domotica (woonhuisautomatisering).

 • Kwestie van perceptie?

  Mensen gaan graag online aan de slag met hun gezondheid, lees je steeds vaker. Ook ouderen zijn in grote getalen online te vinden. Ze volgen iPadtrainingen, zijn nieuwsgierig en willen meepraten over innovaties.